Skor

Palladium skor - kvalitetsdojor

     
Palladium grundades redan 1920 men var på den tiden ett företag som tillverkade bildäck. En industri ganska långt ifrån skor kan tyckas men både till skor och bildäck används svavelbehandlat gummi så vissa likheter finns. Palladium skorna är nämligen gjorda av naturligt gummi och inte av syntetmaterial. Det är bland annat därför de är så slitstarka och tål extrema temperaturer. Det var först efter kriget som man började tillverka skor och då till en början i Frankrike.

Palladium är till för äventyraren, den som befinner sig i hård terräng och som kräver något utöver det vanliga. De har använts flitigt av ökenvandrare, bergsklättrare och militärer. Men självklart sitter de även lika snyggt på stadsfolk.

Militärmode har varit inne i ett par decennier nu och här passar Palladium bra in. Numera finns också fler färger att välja bland än någonsin tidigare. Skorna kan antingen bäras med lädret upptill utdraget eller nedfällt. Det beror på hur hög man vill ha kängan. Tån är gummibeklädd och yttersulan har ett ojämnt ytskikt. Snyggt till mer robust arbetarmode, till exempel armybrallor.


Palladium herrsko


Här ser vi en herrsko från Palladium. Men låt er inte luras att de här skorna skulle vara till endast för män utan damskor finns självklart också. Militärstuket är kanske det första man tänker på och det ger positiva vibbar då det både är trendigt och mycket hållbart. Skorna passar i många sammanhang. Ja, kanske inte på bröllop men väl i vardagen. Vilken stil du vill utstråla beror lite på dina andra kläder som du bär till skorna. Det kan vara ballt att ha dem både till något som är lite mer tjusigt. Bär du dem till något lite trashigt så blir hela sammanhanget ett annat.


Palladium damsko


Som vi ser finns det även damskor från Palladium. Fortfarande robusta men ändå kvinnliga och nästan lite grungiga.

Exempel på olika kollektioner från Palladium är Pallabrousse och Pampa som är ganska höga boots. Det förstnämnda är endast för herrar. Dessutom finns vissa sportspecifika varianter, dessa heter saker som Pallabasket och Pallatennis (förklaringar överflödiga). Palladium Parade suede är en speciell känga som går till knäet. Den har en tjock sula och fungerar i många olika sammanhang men kanske blir lite väl varma på sommaren.


Palladium Erin Suede


Erin Suede är en annan populär damsko som är ganska kort. De påminner kanske lite om låga cowboystövlar men har mer ett citystuk.
Hem Billiga skor Skor på nätet Barnskor Damskor Herrskor
Finskor Babyskor Bröllopsskor Klackskor Snygga skor

Vagabond skor Timberland skor Reebok skor Puma skor Palladium skor Ugg skor